Krupnik z warzywami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • rosół drobiowy

    1 l
  • kasza jęczmienna

    4 łyżki
  • papryka czerwona

    1/2 szt
  • kalafior

    1/2 szt
  • brokuł

    1 szt
  • groszek

    4 łyżki
  • marchew

    1 szt
  • pietruszka

    1 szt
  • por

    1/2 szt
  • Kucharek przyprawa do potraw

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smkau
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kaszę jęczmienną opłukać, osączyć. Dodać do wrzącego rosołu drobiowego. Marchewkę, pietruszkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach i dodać do kaszy po 5 min gotowania. Paprykę pokroić w kostkę, kalafior i brokuł podzielić na różyczki, pora pokroić w talarki i wrzucić wszystko do zupy, dodając groszek. Doprawić do smaku i gotować na małym ogniu. Posypać natką pietruszki.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (18)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IKrakowianka 21.11.2012 19:21
smaczna zupa
mirosława4 06.05.2012 18:08
moja ulubiona
Krystyna32 04.05.2012 14:13
pycha
artur7 01.02.2012 13:06
pyszne
Grazyna0211 31.12.2011 16:53
bardzo apetyczny
joanna77 22.12.2011 20:49
mniam
AgaS10 22.12.2011 16:53
lubię:)
ilka_86 01.12.2011 11:24
super
Tika4444 27.06.2011 09:13
apetyczny krupniczek
Wafelek2601 15.06.2011 08:21
pyszny

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat