Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
krupnik
1 -
mięso mielone drobiowe
250 g -
jajk
1 -
sól
-
pieprz
-
Bułka tarta klasyczna Prymat
2 łyżki -
por (biała część)
100 g -
cebula
1 siekana -
kapusta włoska
100 g
Przepis i sposób przygotowania Krupnik z puletami
Uformować 12 małych pulpetów.
Kapustę pokroić w grubą kostkę, pora w krążki.
Zagotować 1l wody,wrzucić pulpeciki got.15 min.dodać kapustę i pora got. kolejne 10min.
Krupnik rozprowadzić w szkl.zimnej wody i połączyć z całością.
Doprawić sola i pieprzem.Got. razem 5min.
Komentarze (0)
Nie masz konta? Zarejestruj się