Krupnik z puletami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • krupnik

    1
  • mięso mielone drobiowe

    250 g
  • jajk

    1
  • sól

  • pieprz

  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    2 łyżki
  • por (biała część)

    100 g
  • cebula

    1 siekana
  • kapusta włoska

    100 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso połączyć z jajkiem , bułka tartą i cebulą,doprawić sola i pieprzem.
Uformować 12 małych pulpetów.
Kapustę pokroić w grubą kostkę, pora w krążki.
Zagotować 1l wody,wrzucić pulpeciki got.15 min.dodać kapustę i pora got. kolejne 10min.
Krupnik rozprowadzić w szkl.zimnej wody i połączyć z całością.
Doprawić sola i pieprzem.Got. razem 5min.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat