Krupnik z grzybami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wywar z kurczaka

    1,5 kg
  • śmietana

    3/4 szkl
  • grzyby suszone

    5 dkg
  • ziemniaki

    5 szt
  • natka pietruszki

  • sól

  • pieprz

  • kasza jęczmienna

    10 perłowa
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Grzyby, umyć, namoczyć i ugotować w tej samej wodzie. Oczyszczoną kaszę zalać wywarem i ugotować. Obrane ziemniaki pokroić w kostkę i dodać do gotującej kaszy. Ugotowane grzyby pokroić w paski i dodać do zupy. Na koniec dodać śmietanę, zagotować, doprawić do smaku i posypać posiekaną pietruszkę.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IlonaAlbertos 21.02.2014 20:41
Musi być smaczny.
RenataZ-et 03.08.2012 15:52
pyszna zupa
Rybciia 01.06.2012 12:10
ciekawy :-)
m1monika 20.05.2012 10:04
pyszny
aacaac 12.03.2012 13:32
super
IKrakowianka 25.01.2012 17:54
bardzo dobra zupa
IKrakowianka 25.01.2012 17:54
bardzo dobra zupa
Anna138 16.01.2012 22:31
świetny przepis
Monika193 25.12.2011 01:34
wspaniały
mirosława4 12.12.2011 15:48
takiego krupniku jeszcze nie próbowałam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat