krupnik na rosole

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wywar na porcji rosołowej

    2 litry
  • ziemniaki

    6 sztuk
  • pieprz zmielony

    1 łyżeczka
  • śmietana

    - jak lubisz
  • Przyprawa do zup i potraw Kucharek

    1 łyżeczka
  • kasza jęczmienna

    3/4 perłowa
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

- porcję rosołowa ugotować z pół pęczkiem pokrojonej włoszczyzny,gdy jest szkielet ugotowany wyjąć z garnka
- do gotującego rosołu wsypać kaszę,ziemniaki pokrojone w kostkę i gotować do zmiękczenia kaszy co jakiś czas mieszając
- szkielet obrać i mięsko włożyć do zupy
- do smaku doprawić pieprzem i maggi Kucharkiem
- do zupy na talerzu można dodać śmietany
- SMACZNEGO

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (16)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
norweska20 02.02.2014 00:06
pyszna zupka
adelajda 31.12.2013 19:15
rzadko gotuję, rodzinka nie lubi ale ja tak
pestka 21.06.2013 21:20
bardzo smaczna zupka
fotoviderek 20.05.2013 07:28
Świetna, tradycyjna zupa :)
Adam/ZUB3R 27.03.2013 23:18
smaczna zupa
wiola333 15.03.2013 10:13
bardzo smakowite danie
Bernadeta1 04.02.2013 01:13
smaczny krupnik
Alex_M 11.01.2013 17:20
lubie krupnik!
annagebalska 29.12.2012 07:30
pyszne
IwonaKa 17.11.2012 20:44
mmmm...mój ulubiony krupniczek,smaczny

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat