Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
wywar na porcji rosołowej
2 litry -
ziemniaki
6 sztuk -
pieprz zmielony
1 łyżeczka -
śmietana
- jak lubisz -
Przyprawa do zup i potraw Kucharek
1 łyżeczka -
kasza jęczmienna
3/4 perłowa
Przepis i sposób przygotowania krupnik na rosole
- do gotującego rosołu wsypać kaszę,ziemniaki pokrojone w kostkę i gotować do zmiękczenia kaszy co jakiś czas mieszając
- szkielet obrać i mięsko włożyć do zupy
- do smaku doprawić pieprzem i maggi Kucharkiem
- do zupy na talerzu można dodać śmietany
- SMACZNEGO
Komentarze (16)
Załaduj więcej komentarzy (6)