Krupnik na podrobach

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kasza jęczmienna

    6-7 łyżek
  • ziemniaki obrane

    3-4
  • warzywa

    50 dkg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

opłukaną kaszę zalać wodą i gotować. Dodać oczyszczone podroby i razem gotować. Obrane i drobno pokrojone warzywa poddusić na patelni na tłuszczu i wrzucić do garnka. Pod koniec dodać pokrojone w kostkę ziemniaki. Przyprawić sola, pieprzem i zieloną pietruszką

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
szajba2 11.09.2011 13:13
robię bardzo podobny
Barbara55 23.08.2011 15:27
o jej
kielcok1 21.06.2011 17:09
dobry
gosia561 18.04.2011 10:15
nie przepadam za podrobami
rakow2 08.03.2011 16:24
smaczny i zdrowy
strzelec02 24.09.2010 15:14
Smaczny.
wiktor188 23.09.2010 11:32
super sprawa
Katarzyna/kate1980 12.07.2010 13:06
pyszności

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat