Krupnik jaglany

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łopatka bez kości

    20-30 dag
  • kasza jaglana

    1-1,5 szkl
  • marchew

    4 szt
  • por

    1/2 szt
  • seler

    1/2 szt
  • pietruszka

    2 szt
  • cebula

    1 szt
  • czosnek ząbki

    1 szt
  • kostka rosołowa

    1 szt
  • ziele angielskie

    3 szt
  • Liść laurowy suszony Prymat

    2 szt
  • Pieprz czarny Prymat w młynku

    do smku
  • sól do smaku

    do smku
  • majeranek

    do smku
  • Przyprawa do zup i potraw Kucharek

    do smku
  • ziemniaki

    6 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Łopatkę umyć, włożyć do garnka z wodą, dodać liście laurowe, ziele ang. posolić. Gotować do miękkości. W między czasie dodać kaszę jaglaną, dalej gotować.
Warzywa obrać i umyć , pokroić wg. uznania dodać do zupy. Wszystko gotować do miękkości i przyprawić do smaku. Przed podaniem miękką łopatkę rozdrobnić na mniejsze kawałki. Zupkę przystroić posiekanym drobniutko porem.
Smacznego))

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat