Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

krupnik

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

porcje rosołowe 300 g
pietruszka 1 szt
seler 1 szt
marchewki 2 szt
ziemniaki 5 szt
kasza jęczmienna 1 szklanka
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie

Przepis i sposób przygotowania na: krupnik

Mięso gotujemy w 4 litrach wody przez 40-50 minut. Wrzucić liśc laurowy, ziele angielskie, ząbek czosnku. Dodać wypłukaną kaszę i gotować ok. 10-15 minut. Co jakiś czas mieszamy. Marchewkę, pietruszkę, seler obrać i umyć. Zetrzeć na tarce jarzynowej, por pokroić i wszystko chwilę poddusić na maśle, następnie przełożyć do wywaru. Ziemniaki obrać, umyć, pokroić w drobną kostkę i dodać do gotującej się zupy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem o Na koniec wsypujemy posiekany koperek lub natkę pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fictor123 29.09.2012 19:49
lubie
Aneta25 28.08.2012 08:14
apetyczny
Zdzisław 26.08.2012 21:57
krupnik lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak