Doradca Smaku logoandPrymat logo
Najlepsze przepisy na grilla SPRAWDŹ

krupnik

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

porcje rosołowe
300 g
pietruszka
1 szt
seler
1 szt
marchewki
2 szt
ziemniaki
5 szt
kasza jęczmienna
1 szklanka
Liść laurowy suszony Prymat
Sklep Prymat
ziele angielskie
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: krupnik

Mięso gotujemy w 4 litrach wody przez 40-50 minut. Wrzucić liśc laurowy, ziele angielskie, ząbek czosnku. Dodać wypłukaną kaszę i gotować ok. 10-15 minut. Co jakiś czas mieszamy. Marchewkę, pietruszkę, seler obrać i umyć. Zetrzeć na tarce jarzynowej, por pokroić i wszystko chwilę poddusić na maśle, następnie przełożyć do wywaru. Ziemniaki obrać, umyć, pokroić w drobną kostkę i dodać do gotującej się zupy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem o Na koniec wsypujemy posiekany koperek lub natkę pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fictor123 29.09.2012 19:49
lubie
Aneta25 28.08.2012 08:14
apetyczny
Zdzisław 26.08.2012 21:57
krupnik lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak