krupniczek na zeberku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żeberka

    2 szt
  • ziemniaki

    4 szt
  • kasza jęczmienna

    20 dag
  • marchew

    1 szt
  • seler

    1/3 szt
  • ziarenka smaku

    2 lyzki
  • natka pietruszki

    1 lyzka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

kasze ugotowac
do wrzatku ( dowolna ilosc wody wg oznaia - ja zwykle robie tak na 3 l wody ) wrzucic zeberka
dodac warzywa pokrojone w kostke oraz przyprawy
gotowac az warzywa beda miekkie
wyjac zeberka
wrzucic ugotowana kasze jeczmienna
zagotowac
posypac pieprzem i natka pietruszki

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
dorotka0000025 22.03.2013 12:44
polecam do wyprobowania
m1monika 05.02.2013 15:18
bardzo lubię :-)
Łukasz15 30.12.2012 16:28
Pyszny
Izabela28 27.03.2012 20:25
klasyczny, zawsze smaczny krupnik:)
motomaniak 01.01.2012 17:59
pyszne
Magdalena1110 25.09.2011 07:50
dobre
irenka 28.06.2011 22:15
lubię krupnik
MAR3STA 07.04.2011 22:33
mniam, uwielbiam krupnik;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat