kruchy ze śmietaną

kruchy ze śmietaną

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pszenna

    3 szkl.
  • margaryna

    1 sztuk
  • cukier

    1/2 szklanki
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • żółtka5

    5 sztuk
  • smietana 18%

    3 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z pozostałych składników zagnieść ciasto (bez śmietany) i podzielić na dwie części,jedną większą a drugą mniejszą.Tą mniejszą dać do lodówki a większą rozwałkować i wyłożyć na wcześniej przygotowanej blaszce.Białka ubijamy na sztywno dodając szklankę cukru i trzy śmietany.To wlewamy na ciasto znajdującej się na blaszce na wierzch trzemy ciasto z lodówki,wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy około 45 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

sabina9

05.04.2011 19:45
ciasto smakuje jak sernik,..

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat