Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

krucho-drożdżowe pizzerinki z truskawkami...

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka tortowa 620 gram
margaryna 260 gram
drożdże świeże 5 dag
mleko 3,2% 1/2 szklanki/zimne
cukier 1/2 szklanki
jajko 2 sztuki "L"
aromat rumowy 3 krople
kefir 3/4 szklanki/gęsty
truskawki świeże 1/2 kg
mąka pszenna 2 szklanki
cukier 1/2 szklanki
olej rzepakowy - ile potrzeba
sos malinowy - ile potrzeba

Przepis i sposób przygotowania na: krucho-drożdżowe pizzerinki z truskawkami...

użyłam trzy zamrożone i odmrożone kule z przepisu zrobionego wcześniej http://www.doradcasmaku.pl/przepis/401600/krucho-drozdzowe-przegryzki-z-dzemem-i-jablkiem....html = odmrażałam w lodówce przez noc w woreczkach

na podsypanej mąką desce każdą kulę ręcznie rozpłaszczyć na pizzerinkę z 0,5 cm grubości, układać na blaszce z papierem do pieczenia

umyte truskawki pokroić na kawałki, wymieszać z łyżką mąki ziemniaczanej i wyłożyć na ciasto

z podanych składników zagnieść kruszonkę, oleju rzepakowego dolewać tyle, aby powstała kruszonka, kruszonkę posypać na truskawki

piekarnik nagrzany na 190 C, grzanie góra/dół, piec około 35 minut, przed podaniem wystygnięte polać sosem malinowym - te słodkie pizzerinki są pyszniutkie, owoce można użyć jakie się lubi..........SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak