Kruche z budyniem ,bananami i galaretką.

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pszenna

    250 gram
  • cukier

    100 gram
  • masło

    135 gram
  • żółtka

    3 szt
  • sól

    1 szczypta
  • proszek do pieczenia

    1/2 łyżeczki
  • masa

  • budyń waniliowy

    1 szt
  • mleko

    200 ml
  • cukier

    3 łyżki
  • margaryna

    150 gram
  • DODATKOWO:

  • galaretka malinowa

    2 szt
  • banan

    3 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Kruche z budyniem ,bananami i galaretką. foto
Ciasto:
1. Wsypujemy na stół mąkę robimy zagłębienie.

2. Dodajemy margarynę pokrojoną na wiórka.

3. Żółtka wbijamy do środka .

4. Wsypujemy cukier i proszek do pieczenia.
Krok 2 - Kruche z budyniem ,bananami i galaretką. foto
5. Wyrabiamy ciasto i zawijamy we folie i do lodówki do schłodzenia na 1 godzinę.

6. Schłodzone ciasto wałkujemy na placek.

7. Ciasto na wałek i obklejamy formę
Krok 3 - Kruche z budyniem ,bananami i galaretką. foto
Ciasto na wałek i obklejamy formę
Krok 4 - Kruche z budyniem ,bananami i galaretką. foto
Gotujemy mleko 200 ml , dodajemy budyń rozmieszany w 200 ml mleka z cukrem .

Studzimy budyń i miksujemy z margaryną.

Masę wykładamy na ostudzone ciasto kruche.
Krok 5 - Kruche z budyniem ,bananami i galaretką. foto
Banany kroimy w plasterki i układamy na masie budyniowej .

Galaretkę rozrabiamy w 800 ml wody , czekamy aż stężeje i zalewamy budyń.
Krok 6 - Kruche z budyniem ,bananami i galaretką. foto
Galaretkę rozrabiamy w 800 ml wody , czekamy aż stężeje i zalewamy budyń.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
pawlito 13.02.2014 09:02
na pewno było smaczne
Agata/MANTIS-KITCHEN 01.10.2013 15:29
Jakie smaczności .
mysza75 30.09.2013 17:55
Super to wygląda :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat