Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
mąka pszenna
250 gram -
cukier
100 gram -
masło
135 gram -
żółtko jajek
3 szt -
sól
1 szczypta -
proszek do pieczenia
1/2 łyżeczki -
masa
-
budyń waniliowy
1 szt -
mleko
200 ml -
cukier
3 łyżki -
margaryna
150 gram -
DODATKOWO:
-
galaretka malinowa
2 szt -
banan
3 szt
Sposób przygotowania
Kroki postępowania
1. Wsypujemy na stół mąkę robimy zagłębienie.
2. Dodajemy margarynę pokrojoną na wiórka.
3. Żółtka wbijamy do środka .
4. Wsypujemy cukier i proszek do pieczenia.
6. Schłodzone ciasto wałkujemy na placek.
7. Ciasto na wałek i obklejamy formę
Studzimy budyń i miksujemy z margaryną.
Masę wykładamy na ostudzone ciasto kruche.
Galaretkę rozrabiamy w 800 ml wody , czekamy aż stężeje i zalewamy budyń.
Komentarze (3)
Nie masz konta? Zarejestruj się