Przepis i sposób przygotowania na: Kruche z bezą i migdałami przekładane kremem
Kroki postępowania
Przestudzone placki przekładamy kremem.
mąka pszenna |
500 g
|
proszek do pieczenia |
1 i 1/2 łyżeczki
|
cukier |
1/2 szklanki
|
żółtko jajek |
6 szt
|
masło |
200 g
|
kwaśna śmietana |
2 łyżki
|
cukier waniliowy |
16 g
|
dżem morelowy |
200 g
|
dżem porzeczkowy |
200 g
|
płatki migdałowe |
100 g
|
budyń śmietankowy |
1 opakowanie
|
mleko |
450 ml
|
masło |
200 g
|
aromat migdałowy |
8-10 kropli
|
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: