Kruche rogaliki twarogowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pszenna

    30 dag
  • twaróg

    200 g
  • margaryna kostka

  • jajko

    1
  • Soda oczyszczona Prymat

  • konfitura wiśniowa

  • cukier puder

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Najpierw mielimy ser twarogowy w maszynce do mięsa.
Na stolnicy mieszamy margarynę z serem, a potem wsypujemy mąkę, sodę i jajko.
Całość zagniatamy w jednolitą masę.

Ciasto rozwałkowujemy. Wycinamy radełkiem trójkąty.
Wykładamy na każdy trójkącik łyżeczką konfiturę. Zwijamy zaczynając od najszerszej części.
Układamy na foremce wyłożonej papierem do pieczenia.
Pieczemy na złoty kolor.
Smacznego :) :) :)
Posypujemy cukrem do pieczenia i podajemy :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Jagódka77 02.01.2017 18:00
bardzo dobre
Iwusia 27.12.2015 17:01
smaczne te rogaliki
anka1988 27.12.2015 12:56
smaczne rogaliki!
IKrakowianka 27.12.2015 11:33
bardzo smaczne :)
Maridka19 27.12.2015 10:38
Pyszne rogaliki :)
bertpvd 27.12.2015 10:20
przepiękny wyrób
Renata9 27.12.2015 10:01
Pyszne rogaliczki :-)
Habibi 27.12.2015 09:52
lubię wypieki z ciasta twarogowego :)
Krystyna32 27.12.2015 07:46
bardzo apetyczne
Motorek 27.12.2015 00:22
bardzo dobre

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat