Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kruche placki z groszkiem i łososiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 40dag
mleko 3/4szkl
ser ricotta 25dag
groszek 8dag
jajko 4
sól
pieprz
masło 2łyżki
szczypior
ser ementaler (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: kruche placki z groszkiem i łososiem

Rozwinąć ciasto i podzielić na 4 równe części.Wysmarować formy masłem i umieścić w nich blaty ciasta,rozkładając na całej powierzchni.Pokroić łososia w paski.Wymieszać mleko z ricottą,dodać jajka i emmentaler.Doprawić solą i pieprzem.Ułożyć paski łososia w tartach i posypać groszkiem.Zalać mieszanką serową i wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp.180stopniC.Gdy ciasto nabierze złotego koloru,wyjąć tarty i posypać szczypiorem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak