Przepis i sposób przygotowania na: Kruche ciasto z jagodami
Do środka nałożyć jagody i posypać pozostałą częścią ciasta.
Formę włożyć do piekarnika nagrzanego do 180' i piec ok. 30-40 minut, na sam koniec pieczenia posypać całość migdałami.
mąka pszenna |
200 gram
|
masło |
100 gram
|
żółtko jajek |
1 sztuka
|
cukier puder |
30 gram
|
proszek do pieczenia |
0,5 łyżeczka
|
płatki migdałowe |
3 łyżka
|
jagody |
300 gram
|
cukier drobny |
0,5 szklanka
|
Bułka tarta klasyczna Prymat |
1 łyżka
|
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: