Przepis i sposób przygotowania na: Kruche ciasto z jagodami
Do środka nałożyć jagody i posypać pozostałą częścią ciasta.
Formę włożyć do piekarnika nagrzanego do 180' i piec ok. 30-40 minut, na sam koniec pieczenia posypać całość migdałami.
mąka pszenna | 200 gram |
masło | 100 gram |
żółtko jajek | 1 sztuka |
cukier puder | 30 gram |
proszek do pieczenia | 0,5 łyżeczka |
płatki migdałowe | 3 łyżka |
jagody | 300 gram |
cukier drobny | 0,5 szklanka |
Bułka tarta klasyczna Prymat | 1 łyżka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: