Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
Ciasto:
-
mąka pszenna
2,5 szklanki -
mąka krupczatka
1 szklaka -
żółtko jajek
5-6 sztuk -
cukier puder
1/3 szklanki -
cukier waniliowy
2 łyżki -
Nadzienie:
-
budyń śmietankowy
3 opakowania -
cukier
1/2 szklanki -
jabłka
3-4 sztuki -
mleko
1,25 litra -
masło
100 gram
Przepis i sposób przygotowania Kruche ciasto z budyniem i jabłkami
Na ciasto wykładamy * warstwę jabłek- następnie połowę budyniu kolejną warstwę jabłek i pozostały budyń. Rozwałkowujemy pozostałe ciasto i przekładamy je na blaszkę. Wstawiamy do piekarnika- pieczemy ok. 40-45 minut. Pod koniec przestawiamy na opcję góra-dół.
*jabłka możemy wyłożyć też na jedną warstwę budyniu (budyń- jabłka/jabłka-budyń ciast)
Komentarze (16)
Załaduj więcej komentarzy (6)