Przepis i sposób przygotowania na: Kruche ciasteczka z powidłem i rodzynkami
2. Margarynę z tymi składnikami rozcieramy opuszkami palców aż powstaną małe grudki. Dodajemy jajka i zagniatamy ciasto. Odkładamy je do lodówki na 20 minut do schłodzenia.
3. Szklanką wykrawamy ciasteczka. W niektórych wykrawamy jeszcze dziurkę kieliszkiem. Ciastek musi być do pary, jedno z dziurką i jedno bez dziurki.
4. Ciasteczka układamy na blaszce i pieczemy przez 10-15 minut w 180 stopniach.
5. Ciasteczka odstawiamy do wystygnięcia. Następnie spód bez dziurki smarujemy kajmakiem. Ciasteczko z dziurką smarujemy powidłem. Ciasteczka ze sobą łączymy. Do środka dajemy rodzynki. Tak samo wszystkie ciasteczka przekładamy.
6. Z kolei czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i polewamy nią ciasteczka.
7. Odstawiamy do zastygnięcia czekolady i gotowe. Smacznego.