Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kruche ciasteczka z płatkami jęczmiennymi

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło lub margaryna 250 g
mąka pszenna 1,5 szklanki
mielone migdały 3/4 szklanki
płatki jęczmienne błyskawiczne 1 szklanka
prażone pestki dyni,słonecznika,sezamu 1 szklanka
wiórki kokosowe 3 łyżki
cukier puder 3/4 szklanki
cukier waniliowy 2 łyżeczki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
sól 2 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Kruche ciasteczka z płatkami jęczmiennymi


Miękkie masło lub margarynę utrzeć z cukrem pudrem,cukrem
waniliowym,proszkiem do pieczenia i
szczyptą soli na gładką masę, następnie dodać płatki
jęczmienne,mielone
migdały,pestki słonecznika,dyni,sezam i wiórka kokosowe.
Na koniec wsypywać mąkę i połączyć z pozostałymi składnikami.
Zrobić małe kuleczki delikatnie spłaszczyć i ułożyć na blaszce
wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w 190 st. C przez ok. 15 minut, do
lekko złotego koloru.
Zdejmować z blaszki po wystygnięciu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak