Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KRUCHE CHOINECZKI

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasteczka

masło 120 g (miękkie)
cukier 1/2 szklanki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
mąka 1 i 1/2 szklanki
jajko

Dekoracja

kolorowa posypka
pisaki spożywcze

Przepis i sposób przygotowania na: KRUCHE CHOINECZKI

Masło ucieram z cukrem, następnie dodaję jajko i proszek do pieczenia, mieszam. Stopniowo wsypuję mąkę, dokładnie łączę.
Ciasto wałkuję, wycinam choinki. Powtarzam czynności do momentu wykorzystania całego ciasta.
Ciasteczka układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piekę około 12 minut w 180 stopniach.
Upieczone i przestudzone ciasteczka dekoruję kolorowymi pisakami, a następnie kuleczkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jejkuchnia 26.03.2018 19:26
Dziękuję serdecznie. :)
Patrycja33 09.01.2018 21:36
pięknie wyglądają :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak