kruche babeczki z jablkami

kruche babeczki z jablkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    40dag
  • margaryna

    20dag
  • jaja

    4
  • cukier waniliowy

    torebka
  • cukier

    1szkl
  • cukier puder

  • margaryna

    3łyż
  • jabłka

    1słoik w soku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z podanych składników zagniatamy ciasto i chłodzimy w lodówce. Schłodzone ciasto rozwałkować i wyciąć krążki ciasta, wyjdzie 40krążków, margarynę rozpuścić i przestudzoną przy pomocy pędzla wysmarować foremki, wylepić 20 foremek ciastem, napełnić je jabłkami przykryć resztą krążków lekko dociskając brzegi. Przełożyć foremki na blaszkę i piec w temp 180st ostudzone delikatnie wyjąć z foremek i posypać cukrem pudrem

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat