KRÓWKI

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko

    2 szklanki
  • cukier

    2 szklanki
  • masło

    1 łyżka
  • olejek waniliowy

    1 mały
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

mleko zagotować dodać cukier i olejek gotować 40 min. dodać masło i dalej gotować aż zgęstnieje sprawdzić wylewając kropelkę na talerzyk jak się nie rozlewa to masa jest gotowa przelać na półmisek posmarowany masłem wstawić do lodówki gdy zastygnie pokroić masa nadaje się do wafli i szyszek

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Margo1 15.06.2011 08:12
lubię
Beatris 13.05.2011 10:27
Też robię takie, tylko bez masła.
barbara11561 18.03.2011 08:42
Sama robiłam kiedyś moim dzieciom,pyszne
gacopierz23 23.02.2011 10:33
przypomniałaś mi czasy kiedy babcia je robiła Są super
Anna169Hosz 04.02.2011 08:51
Moje ulubione słodycze.
Neetka90 16.01.2011 16:08
pychotka
eli82 29.12.2010 10:18
rewelacja !!
mirosława4 09.12.2010 21:01
pyszne
Karolina92 21.11.2010 15:47
kocham krowki i dziekuje za przepis :)
Martysia 18.11.2010 17:10
Uwielbiam krówki :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat