kromeczki chleba zapiekane w sosie beszamelowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sos beszamelowy

  • margaryna

    1 łyżka
  • mąka

    3 łyżki
  • mleko

    1 szklanka
  • jajko

  • ser szwajcarski

    15 dkg
  • chleb

    8 kromki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

kromki zanurzam w mleku i układam na wysmarowanej tłuszczem blasze. Do sosu beszamelowego dodaję utarty ser, mieszam, a potem wbijam jajko. Masą smaruję kromki chleba i zapiekam je w gorącym piekarniku 10 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
andżelika1 20.08.2012 13:40
pycha
Justyna Jussstiii 19.08.2012 13:31
super
sznycel 18.08.2012 22:21
sos beszamelowy :1 łyżka margaryny, 3 łyżki mąki, 1 szklanka mleka, 1 szklanka wywaru z jarzyn, gałka, sól - na rozgrzaną margarynę wsypuję mąkę przez sitko, powoli dolewam wywar ciągle mieszając. gotuję około 20 minut.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat