Królik smażony

Królik smażony

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • tuszka młodego królika

    1
  • jaja

    1
Wyślij składniki na:
Listonic

Przepis i sposób przygotowania Królik smażony

Królika dobrze wymyć, posolić, pokroić na 4 części, obtaczać w mące, jajku i tartej bułce. smażyć w głębokiej patelni, w dużej ilości tłuszczu. Można podawać z ostrymi sosami na gorąco lub zimno.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat