Przepis i sposób przygotowania na: Królewskie ptasie mleczko
2.Masa:Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie odstawić do wystudzenia. Mleko skondensowane ubić na sztywną pianę z karmelem i wanilią. Białka ubić na sztywną pianę z solą , wsypać cukier puder , zmiksować. Do ubitego mleka dodać żelatynę oraz białka , wymieszać łyżką do połączenia się składników. Masę wylać do czekoladowej miseczki. Zostawić w zamrażalce do stężenia.
3.Polewa:Mleko skondensowane ubić na sztywną pianę , podzielić na dwie równe porcję. Pierwszą porcję mleka podgrzać , rozpuścić w niej czekoladę deserową odstawić do wystudzenia , wylać na ciasto , zostawić do stężenia. Resztę mleka także podgrzać , rozpuścić białą czekoladę , wylać na zastygniętą mleczną czekoladę , posypać cukrowymi groszkami. Ciasto przechowywać w lodówce.