Składniki
kg
kostka
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
mała puszka
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
Ciasto
-
mleko
1 szklanka -
woda
1 szklanka -
jajko
1 szt -
puree z dyni
0,3 szklanki -
mąka tortowa
2,5 szklanki -
olej
2 łyżki -
sól
szczypta
Nadzienie
-
ziemniaki
0,5 kg -
cebula
1 szt -
masło
1 łyżka -
ser biały
25 dag -
szczypiorek usiekany
3-4 łyżki -
majonez
1 łyżka -
sól do smaku
-
pieprz
do smaku
Pozostałe produkty
-
jajko
2 szt -
Bułka tarta klasyczna Prymat
1 szkl -
olej do smażenia
Przepis i sposób przygotowania Krokiety z ziemniakami i serem
Kroki postępowania


Następnie usmażyć cienkie naleśniki.

Na patelni rozgrzać masło, zeszklić drobno pokrojoną cebulę, ostudzić.
Ziemniaki obrać, ugotować, odcedzić, przecisnąć przez praskę, oziębić. Do zimnych dodać pokruszony ser, rumianą cebulę i posiekany szczypiorek.




Komentarze (1)