krokiety z serem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • biały ser

    30 dag
  • mleko

    150 ml
  • śmietana

    4 łyżki
  • drożdże

    10 dag
  • jajo

    1 sztuka
  • rodzynki

    5 dag
  • skórka z cytryny

    1/2 sztuki
  • tłuszcz

    trochę
  • mąka

    trochę
  • cukier

    trochę
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Przetarty przez sito ser wymieszać z kwaśną śmietaną, jajem, skórką cytrynową i taką ilością mąki, aby powstała gęsta masa. Dodać rodzynki i wyrośnięte w ciepłym mleku drożdże, formować małe wałeczki, układać je na desce do wyrośnięcia i krótko smażyć na gorącym tłuszczu. Podawać posypane cukrem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat