krokiety z pieczeni

krokiety z pieczeni

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczonej wołowiny lub cielęciny

    500 g
  • cebuli

    1/2
  • bułka

    1
  • łyżki masła

    2
  • jajko

    1
  • żółtko

    1
  • łyżki tartej bułki

    3
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pieczeń rozetrzeć z namoczoną i odciśniętą bułką .Dodać posiekaną i uduszoną w 1 łyżce masła cebulę ,jajko i żółtko.Wyrobić,doprawić formować wałeczki,obtaczać je w tartej bułce i smażyć na reszcie masła.Podawać z gotowanymi warzywami.
Z resztek pieczeni można formować zrazy i podawać z sosem pomidorowym lub ogórkowym.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

szajba2

30.12.2011 17:38
mniam

Barbara55

04.12.2011 13:47
bardzo lubię

kielcok1

28.10.2011 16:59
super

Joanna120

07.12.2010 17:10
mniam mniam

mehia

13.05.2010 08:34
apetycznie się zapowiada :)

Anna216

29.04.2010 18:59
rewelacja!!!!gorąco polecam,naprawde warto sprobować:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat