Krokiety z pieczarkami i z serem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko

    2 szkl
  • mąka

    2 szkl
  • olej

    1 łyżka
  • sól

    szczypta
  • ser żółty

    30 dag
  • sól

    szczypta
  • pieprz

    szczypta
  • Farsz:

    1 kg
  • pieczarki

    1 kg
  • woda

    2 szkl
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Naleśniki: podane składniki zmiksować ze sobą na jednolitą masę. Usmażyć naleśniki. Farsz: pieczarki oczyścić, dusić do miękkości na wolnym ogniu, doprawić solą oraz pieprzem. Ser żółty zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Wystudzone pieczarki wymieszać z żółtym serem. Następnie na naleśniki nakładać porcję farszu, zwijać na krokiety. Zwinięte krokiety obtaczamy w roztrzepanym jajku, panierujemy w bułce tartej. Następnie smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Smacznego

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
maciek7 11.01.2012 19:13
pycha
Kate131 26.12.2011 10:37
apetyczne
Olaa 06.12.2011 08:55
mniaamm
treonina 24.11.2011 18:50
mmm takich z serem jeszcze nie jadłam :-) chętnie wypróbuję Twój przepis!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat