Składniki
kg
kostka
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
mała puszka
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
Ciasto
-
jajko
2 szt -
mleko
200 ml -
woda gazowana
200 ml -
mąka tortowa
1,5 szklanki -
mąka kukurydziana
0,5 szklanki -
puree
0,5 szklanki ( z marchewki) -
sól
0,5 łyżeczki -
Przyprawa curry orientalna Prymat
0,5 łyżeczki -
olej
2 łyżki
Nadzienie
-
pieczarki
25 dag -
cebula
1 szt -
marchewka ugotowana
0,5 szt -
kapusta pekińska
10 dag -
olej rzepakowy
2 łyżki ( z aromatem masła) -
sól do smaku
-
pieprz
do smaku
Pozostałe produkty
-
jajko
1 szt -
Bułka tarta klasyczna Prymat
-
olej do smażenia
Przepis i sposób przygotowania Krokiety z pieczarkami i warzywami
Kroki postępowania







Komentarze (1)