Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
jajko
3 sztuki -
mleko
2 szklanki -
mąka
1 i 1/2 szklanki
Sposób przygotowania
Farsz :pieczarki, cebula, żółty ser , jajko, bułka tarta
Zmiksować razem składniki ciasta naleśnikowego , odstawić na ok. pół godz (najlepiej do lodówki).
Pieczarki obrać i drobno pokroić, cebulę również. Podsmażyć na patelni (na maśle lub oliwie), aż wyparuje woda. Gdy przestygną dodać straty żółty ser . Wszystko razem wymieszać i dodać sól oraz pieprz do smaku.
Na placki naleśnikowe nakładać farsz i zawijać .
Przygotowane krokiety obtoczyć najpierw w jajku, potem w bułce tartej i smażyć na patelni do zrumienienia
Komentarze (10)
Nie masz konta? Zarejestruj się