Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krokiety z pieczarkami i jajkiem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ciasto:
mleko 2 szk
woda 2 szkl
jajko 3 szt
mąka ok 3 szkl
sól
Farsz:
pieczarki ok 60 dag
jajko 5-6 szt
cebula 1 szt
sól i pieprz
masło
Panierka:
jajko 2-3 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Krokiety z pieczarkami i jajkiem

Łączymy podane składniki na ciasto naleśnikowe (mąki dodajemy tyle by powstało odpowiednio gęste ciasto naleśnikowe)i smażymy naleśniki. Można je też usmażyć wg wypróbowanego swojego przepisu.

Pieczarki obieramy i dowolnie kroimy ja pokroiłam w plastry. Cebulę kroimy w drobną kostkę i przesmażamy albo szklimy na maśle. Dodajemy pieczarki i dusimy do odparowania płynu jaki wytworzą. Oprószamy solą i pieprzem. Dodajemy trochę masła i gdy się dobrze rozgrzeje wbijamy jajka. Doprawiamy i smażymy do ścięcia jakie nam odpowiada.
Doprawiony farsz wykładamy na przygotowane naleśniki i składamy krokiety. Obtaczamy w roztrzepanym jajku i tartej bułce. Smażymy na rumiano.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak