Przepis i sposób przygotowania na: Krokiety z pieczarkami
Krokiety z pieczarkami to danie, które każdy z nas próbował w sowim życiu choć raz. Często goszczą na naszych świątecznych stołach, ale przygotowując naleśniki, często decydujemy się na zrobienie kilku krokietów wytrawnych - krokietów z pieczarkami. Jak zatem zrobić krokiety z pieczarkami? Wystarczy usmażyć naleśniki, drobno pokroić pieczarki i cebulę, wyłożyć farsz na gotowe placki, zawartość posypać żółtym serem, zwinąć w rulonik, obtoczyć i smażyć! Kilka prostych czynności, a efekt końcowy Was zachwyci!
Krokiety z pieczarkami przepis:
1. Przygotowujemy naleśniki. Składniki mieszamy mikserem.
2. Świeże pieczarki kroimy na mniejsze kawałki. Kroimy drobno cebulę. Podsmażamy pieczarki z cebulą na niewielkiej ilości oleju.
3. Ser żółty trzemy na tarce na grubych oczkach.
4. Na każdego naleśnika rozkładamy starty ser a następnie podsmażone pieczarki.
Formujemy kształt krokietów.
5. Krokiety obtaczamy w jajku i bułce tartej.
6. Krokiety smażymy z obu stron na oleju.