Krokiety z pieczarek

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarki

    60 dag
  • szynka

    15 dag
  • żółty ser

    5 dag
  • żółtka

    2 szt
  • sól

    1 szczypta
  • jajko

    1 szt
  • olej

    5 łyżek
  • cebula suszona

    1 łyżka
  • bułka tarta

    4 dag
  • bułka tarta

    3 łyżki
  • pieprz ziołowy

    1/2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pieczarki oczyścić, opłukać, drobno pokroić, usmażyć, wymieszać ze zmieloną szynką, startym serem, żółtkami, cebulą i tartą bułką. Doprawić do smaku pieprzem i solą. Starannie wymieszać, formować wałeczki, panierować w rozmąconym jajku i bułce tartej. Smażyć na mocno rozgrzanym tłuszczu, a potem dosmażyć kilka minut na małym ogniu. Podawać z surówkami sezonowymi lub jako dodatek do czystych zup.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (23)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kaprysiek 15.02.2014 12:42
Pieczarki to jedno, ale żółty ser, pychotka
Magda60 05.07.2011 22:26
moje ulubione
Tomek13 14.05.2011 00:10
dobre
Yvonne 27.04.2011 20:31
czy one nie są w naleśnikach?
Monika192 07.03.2011 15:00
ciekawe:)
accee 05.03.2011 22:55
Extra
Jaheira11 18.02.2011 11:52
pyszności
FAFIK 08.02.2011 07:30
Uwielbiam krokiety!
mala2021 07.02.2011 19:13
bardzo lubię krokiety
szajba2 28.01.2011 14:16
ja też uwielbiam krokiety

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat