Przepis i sposób przygotowania na: krokiety z mięsem drobiowym
Kroki postępowania
Warzywa obieramy.
Wszystko razem gotujemy około 1.5 godziny z dodatkiem soli,
liścia laurowego i ziela angielskiego.
Następnie wyjmujemy z wywaru i studzimy.
Mięso i warzywa mielimy w maszynce do mięsa.
Dodajemy przyprawy wedle uznania
ja dałam świeżo mielony pieprz z młynka Prymat,
ostrą paprykę prymat, przyprawę Sabzi Kuku Ambic, sól.
cebulę drobno kroimy,ząbek przeciskamy przez praskę-
całość delikatnie zeszklić na łyżce oleju i dodać do farszu.
Dokładnie wymieszać i odstawić aby się przegryzło
W między czasie smażyć naleśniki
Panierować w rozkłóconym jajku i bułce tartej.
krokiety można lekko odchudzić nie panierując ich.
Ułożone na blasze do pieczenia można podpiec 30 minut w piekarniku.
SMACZNEGO