Krokiety z mięsem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łopatka wołowa

    1 kg
  • włoszczyzna

    1 pęczek
  • bułka

    1 szt
  • cebula

    1-2 szt
  • jajko

    7 szt
  • mąka

    1/2 kg
  • woda

  • sól

  • czosnek

    3 ząbki
  • Liść laurowy suszony Prymat

  • ziele angielskie

  • Bułka tarta klasyczna Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso ugotować,pod koniec gotowania dodaćwłoszczyznę i czosnek, a także liść i ziele ang. Bułkę namoczyć, odcisnąć, zemleć z mięsem i jarzynami. Cebulę usmażyć na brązowo, dodać do mięsa i przyprawić. Wbić 2 surowe jajka.Wymieszać.Z 5 jaj,wody i mąki smażyć cienkie placki,dawac farsz do środka i zawijać. Panierować w bułce tartej i smażyć.U mnie je się je z ketchupem.Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (17)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
janko 15.07.2012 06:59
świetny przepis
babcia 17.04.2012 06:55
lubię
bietka 28.12.2011 14:29
mniam
owocówka 22.10.2011 08:50
pycha
usmiech 16.08.2011 10:52
dobre
Malinka 21.06.2011 13:38
Prawdziwe pyszności!
edyta44 08.04.2011 11:03
pycha
Agnieszka_B 08.12.2010 07:18
Uwielbiam krokiety.. Pyszności
matii6 03.12.2010 21:40
do tego barszczyk i miód w ustach
AGNIESZKA144 03.12.2010 18:55
napewno spróbuję je zrobić

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat