Krokiety z mięsem

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • placki naleśnikowe

    20 szt
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    0,25 kg
  • jajko

    2 szt
  • olej

    0,5 szklanki
  • mięso drobiowe

    0,5 kg
  • wołowina

    0,5 kg
  • kapusta biała

    0,25 małej główki
  • marchewka

    1 szt
  • pietruszka

    1 szt
  • cebula

    2 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso i warzywa ugotować, zmielic i wymieszać (ja wykorzystuję mięso i warzywa z rosołu). Cebulę pokroic w kostkę, zrumienić. Do zrumienionej cebuli dodać farsz i całosć smażyć, doprawiając pieprzem i solą. Farsz nakładać do placków, zawijać, opanierować w jajku i bułce, a następnie smażyć na złoty kolor na oleju. Podawać na ciepło z czerwonym barszczem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Anna141 27.04.2011 08:27
genialny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat