Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krokiety z kapustą i pieczarkami

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

naleśniki 10 sztuk
Farsz:
kapusta 2 kg
pieczarki 40 dag
cebula 2 sztuki
sól
pieprz
tłuszcz do smażenia
Panierka:
jajko 2 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Krokiety z kapustą i pieczarkami

Kroki postępowania

1
Pieczarki i cebule drobno kroimy i podsmażamy na tłuszczu.
Krok 1 - Krokiety z kapustą i pieczarkami foto
2
Kapustę gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Studzimy i odciskamy. Drobno siekamy.
Krok 2 - Krokiety z kapustą i pieczarkami foto
3
Składniki farszu łączymy, podsmażamy i doprawiamy do smaku.
Naleśniki przygotowujemy wg przepisu: http://www.doradcasmaku.pl/przepis/282722/nalesniki-z-dzemem-i-sosem-toffi.html

Naleśnik smarujemy farszem i zawijamy.
Panierujemy w rozmąconym jajku, następnie w bułce tartej i obsmażamy na rozgrzanym oleju.
Krok 3 - Krokiety z kapustą i pieczarkami foto
4
Smacznego!
Krok 4 - Krokiety z kapustą i pieczarkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iwi 02.06.2013 19:58
przepyszne krokiety
Megg 02.06.2013 17:10
lubię takie krokiety, pycha
Paolcia 02.06.2013 15:30
mmmmm pyszne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak