Krokiety z kapustą i pieczarkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

ciasto

  • woda

    1/2 szklanki
  • mleko

    2 szklanki
  • jajko

    2
  • mąka pszenna

    2 szklanki
  • olej rzepakowy

    4 łyżki

farsz

  • kapusta kiszona

    1/2 kg
  • pieczarki

    1/2 kg
  • cebula

  • sól i pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Składniki na ciasto dokładnie mieszamy. Odstaw na kilka minut, po czym usmaż naleśniki.
Kapustę ugotuj. Po czym odsącz z nadmiaru wody i posiekaj.
Pieczarki drobno posiekaj lub zetrzyj na tarce,cebulę pokrój w kostkę.
Cebulę podsmaż, dodaj pieczarki. Dopraw solą i pieprzem. Smaż przez kilka minut aż woda odparuje. Następnie dodaj pokrojoną kapustę i wymieszaj.
Farsz wykładamy na naleśniki i zawijamy krokiety.
Gotowe krokiety usmaż obtoczone w jajku i bułce tartej.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Jagódka77 06.02.2017 11:56
na pewno są pyszne, dawno nie jadłam
paniusiaewa 18.01.2017 21:52
Nie tylko ładnie wyglądają, ale zapewne też dobrze smakują, bo znam ten wyrób.
Jadwiga/Jaga85 08.12.2016 15:34
Pyszne krokiety!
Edita 08.12.2016 15:00
pyszne krokiety
Wafelek2601 08.12.2016 13:23
Pysznie wyglądają
jan_mag 08.12.2016 11:43
Ale pyszne :)
Babeczka35 08.12.2016 07:30
Dawno takich nie jadłam. Pysznie wyglądają.
pestka 08.12.2016 07:01
bardzo smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat