Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krokiety z kapustą i grzybami

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ciasto

mleko 0,5 litr
jajko 2 sztuki
woda 100 ml
cukier 4 łyżeczki
mąka pszenna 0.5 kg
sól do smaku

Farsz

kapusta kiszona 20 dag
grzyby suszone 1 szklanka
jajko 2 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat
sól do smaku
Pieprz biały mielony Prymat
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Krokiety z kapustą i grzybami

Łącze ze sobą wszystkie składniki na ciasto i smażę cienkie naleśniki. Kapustę zalewam wodą (3/4 szkl.) i gotuję ją do miękkości. Grzyby podsmażam aż zmiękną. Podsmażone grzyby wrzucam do kapusty, gotuję ok. 7min, doprawiam do smaku pieprzem i solą. Na usmażone naleśniki kładę farsz. Zawijam w kwadrat lub rulon, moczę w jajku, obtaczam w bułce tartej i smażę na złoty kolor z obu stron na rozgrzanym oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

patryska76 18.06.2014 00:03
Smak dzieciństwa ;) Mniam mniam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak