Krokiety

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • naleśniki

    7 szt
  • pieczarki

    15 duzychszt
  • jajko

    2 szt
  • cebula

    1 szt
  • masło

    1-2 lyżki
  • pieprz

  • sól

  • Bułka tarta klasyczna Prymat

  • olej

  • natka pietruszki

    1/2 pęczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Naleśniki upiec wg wypróbowanego przepisu. Pieczarki umyć (jeśli potrzeba obrać), drobno pokroić i odparować na patelni. Usmażyć na maśle i odstawić do przestygnięcia. Drobno pokroić cebulę i dodać do pieczarek razem z natką pietruszki,1 łyżką tart1j bułki i jajkiem. Doprawić do smaku przyprawami. Dobrze wymieszać. Nakładać po dużej łyżce farszu na każdy naleśnik i zwijać krokiety. Panierować w rozkłóconym jajku i bułce tartej. Smażyć na rumiano na rozgrzanym oleju.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Róża1 09.12.2013 23:02
też przepadam za nimi:-)
katarzynka455 23.09.2013 20:45
smaczne krokiety
Agata 14.09.2013 18:00
dobry pomysł na niedzielny obiad
jasiek 14.09.2013 12:04
pysznie wyglądają
ana1 14.09.2013 10:53
smakowite krokiety
Kasia35 14.09.2013 10:02
krokiety są pyszne
pestka 14.09.2013 09:48
bardzo lubię takie krokieciki
Aleksandra/Olcia 14.09.2013 09:33
uwielbiam krokiety

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat