Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krokieciki z ciasta francuskiego

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 300 gram
pieczarki 250 gram
kapusta kiszona 200 gram
cebula biała 1 mała
Sól ziołowa jodowana Prymat do smaku
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1/4 łyżeczki
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Krokieciki z ciasta francuskiego

Kapustę kiszoną wyciskamy i kroimy na drobniej. Pieczarki obieramy i kroimy w kostkę. Na oleju podsmażamy pieczarki. Dodajemy do nich pokrojoną w kostkę cebulę. Podsmażamy z dodatkiem przypraw. Dodajemy kapustę kiszoną i dusimy pod przykryciem ok. 10-15 minut. Przestygnięty farsz wykładamy na cieście francuskim. Zwijamy i kroimy na kawałki ok. 5cm. Wykładamy na papierze do pieczenia. Pieczemy ok. 12-15 minut w temperaturze 200stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mdzs 27.01.2015 11:07
pycha :) i szybko się je robi :)
Betina#45 26.01.2015 21:44
Uwieelbiam takie ;) mmm
V_kuchareczka 26.01.2015 21:20
bardzo smaczne
Wafelek2601 26.01.2015 20:44
Mniam, ale pyszne
Megg 26.01.2015 20:09
do tego jeszcze barszczyk czerwony, pychotka :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak