Krokieciki z chleba tostowego

Krokieciki z chleba tostowego

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Zapraszam dziś do wypróbowania mojego przepisu na: pyszne krokieciki przygotowane ekspresowo. Zrobisz je z kromek chleba tostowego z żółtym serem i szynką.
Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Będziesz potrzebować:

  • chleb tostowy

    6 kromek
  • szynka

    6 plastrów
  • ser gouda

    6 plastrów
  • jaja

    2 sztuki
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    10 łyżek
  • olej

    3 łyżki
  • sól

    2 szczypty
  • pieprz

    2 szczypty
  • Przyprawa do zup i potraw Kucharek

    7 kropli
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do głębokiego talerza wbij jajka, dopraw solą, pieprzem, przyprawą do potraw i zup Kucharek, wymieszaj widelcem.
Na drugi talerz wsyp bułkę tartą.
Poodkrawaj skórki z kromek chleba tostowego, następnie kromki rozwałkuj.
Na każdą kromkę połóż plasterek szynki i sera żółtego. Pozwijaj w ruloniki. Krokieciki obtaczaj w jajku i bułce tartej. Smaż na patelni z rozgrzanym olejem z każdej strony na złoty kolor.
Życzę smacznego!
Dorota Drużbińska

Dotamisio
Usmażone krokieciki podawaj z ulubionym sosem lub ketchupem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat