Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

krewetkowe szaszłyki z grilla na warzywach

3.0
(15)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinii 400g
strak czerwonej papryki
ziół prowansalskich łyżeczka
ząbki czosnku 2-3
oliwa 6 łyżek
sól
pieprz
dużych krewetek 12-16

Przepis i sposób przygotowania na: krewetkowe szaszłyki z grilla na warzywach

czosnek nalezy posiekać drobniutko i wymieszać go w misce z solą, pieprzem oraz oliwą z oliwek. Włóż do tej zalewy krewetki i wstaw na godzinę do lodówki. Cukinie pokrój wzdłuż na cienkie plastry, potem na ukośne kawałki. Włóż na minutę do wrzącej osolonej wody. Wyjmujemy przelewamy wodą i osuszamy. Papryke kroimy w cienkie krążki. Opruszamy warzywa solą, pieprzem oraz ziołami prowansalskimi. Na patyki szaszłykowe nałóż po 3-4 krewetki. Warzywa wkładamy do czterech małych foremek żaroodpornych. Wstawiamy do rozgrzanego piekarnika i zapiekamy 15min. W połowie pieczenia dodajemy szaszłyki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magdalena80 22.12.2010 22:25
ciekawy pomysł
magical66 26.10.2010 11:57
uwielbiam!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak