Krewetki z ziołowym majonezem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • krewetki duże

    700 g
  • liście laurowe Prymat

  • majonez

  • oliwa

    100 ml
  • pieprz

  • sól

  • marynata

  • szalotka

  • czosnek

    2 ząbki
  • limonka

    2
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Krewetki myjemy i suszymy , szalotkę posiekać a ząbki czosnku zmiażdżyć , limonki umyć przekroić wyjmij miąższ a połówki zachowaj z miąższu wyciśnij sok połowę wymieszaj z szalotkami , czosnkiem, kminkiem i oliwą . Marynatą polej krewetki i wstaw na 2 godziny do lodówki a w tym czasie przygotuj szpadki do szaszłyków , opłucz liście laurowe rozgrzej grill i nabijaj krewetki przekładając liśćmi i piecz na średnim ruszcie . Majonez zaś wymieszaj z pozostałym sokiem i bazylią dopraw do smaku solą , pieprzem , przełóż do wydrążonych limonek.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
babcia 06.12.2012 14:54
ekstra pomysł
babcia 06.12.2012 14:54
ekstra pomysł
ronald88 25.11.2011 09:38
super
Katarzyna/kate1980 24.11.2011 20:17
uwielbiam krewetki na pewno wypróbuję przepis
aginaa 24.11.2011 17:38
pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat