Krewetki z czosnkiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • krewetki mrożone

    18 sztuk
  • czosnek

    3 ząbki
  • koleandra

  • oliwa

  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

  • cytryna

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rozmrożone krewetki należy umyć i dokładnie osuszyć. Następnie nożem należy naciąć do połowy po zewnętrznej stronie. Oliwę rozgrzać na patelni i smażyć krewetki przez 1 minutę, przewrócić na drugą stronę, dodać pokrojony w plasterki czosnek oraz kolendrę i smażyć przez kolejną minutę. Lekko posypać solą morską. Podawać na gorące, z ćwiartkami cytryny. Smacznego:)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
RenataZ-et 23.08.2012 18:53
Ciekawy przepis
[email protected] 18.05.2012 14:44
warto zrobic
[email protected] 21.01.2012 11:59
extra
kriso 01.01.2012 20:10
super
Kuchareczekjeden 30.11.2011 06:51
czosnek lubię....może się przekonam do krewetek?
jerry1 29.11.2011 10:31
smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat