Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
krewetki Black Tiger
20 sztuk -
chorizo
100 gramów -
olej z suszonych pomidorów
-
cebula
1 sztuka -
Czosnek marynowany Smak
3 ząbki -
kapary całe Smak
1 łyżka -
oliwki zielone Smak
6 sztuk -
oliwki czarne Smak
6 sztuk -
pomidory suszone z ziołami Smak
8 sztuk -
masło
2 łyżki
Do smaku:
-
Chili z solą morską Prymat w młynku
-
Pieprz kolorowy Prymat w młynku
Do dekoracji:
-
zioła świeże
-
grissini
Sposób przygotowania
Na patelni na oleju z suszonych pomidorów smażymy kiełbasę chorizo i po kilku minutach przekładamy na talerz. Na tej samej patelni smażymy krewetki dodając chorizo, cebule, czosnek, kapary, pomidory, oliwki, 2 łyżki masła, mieszamy i doprawiamy do smaku. Przygotowane krewetki można podać w miseczkach i udekorować świeżymi ziołami i grissini.
Komentarze (0)
Nie masz konta? Zarejestruj się