Krewetki z chorizo, pomidorami, oliwkami i kaparami

Krewetki z chorizo, pomidorami, oliwkami i kaparami

Czas przygotowania:
45 min

Ilość porcji:
3 - 4

Pyszne i aromatyczne danie - krewetki z chorizo, pomidorami, oliwkami i kaparami. To danie jest idealne na kolacje we dwoje lub uroczystą kolacje. 

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • krewetki Black Tiger

    20 sztuk
  • chorizo

    100 gramów
  • olej z suszonych pomidorów

  • cebula

    1 sztuka
  • czosnek marynowany Smak

    3 ząbki
  • kapary całe Smak

    1 łyżka
  • oliwki zielone Smak

    6 sztuk
  • oliwki czarne Smak

    6 sztuk
  • pomidory suszone z ziołami Smak

    8 sztuk
  • masło

    2 łyżki

Do smaku:

  • chili z solą morską

  • Pieprz kolorowy- MŁYNEK

Do dekoracji:

  • zioła świeże

  • grissini

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Na patelni na oleju z suszonych pomidorów smażymy kiełbasę chorizo i po kilku minutach przekładamy na talerz. Na tej samej patelni smażymy krewetki dodając chorizo, cebule, czosnek, kapary, pomidory, oliwki, 2 łyżki masła, mieszamy i doprawiamy do smaku. Przygotowane krewetki można podać w miseczkach i udekorować świeżymi ziołami i grissini.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat