Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krewetki tricon

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

krewetki świeże 500 g (obranych z ogonkami)
pomidory 2 szt
imbir starty 1 łyżka
cebula czerwona 1 szt
ząbki czosnku 4 szt
mleko kokosowe 165 ml
pasta curry 2 łyżki
masło klarowane 3 łyżki (ghee)
sok z cytryny 1/2 szt
natka kolendry

Przepis i sposób przygotowania na: Krewetki tricon

Krewetki oczyściłem z czarnej żyłki na grzbiecie. Posiekałem drobno imbir, pomidory i cebulę. Wycisnąłem czosnek. Rozgrzałem na patelni masło, wrzuciłem czosnek i imbir, dodałem cebulę i pomidory. Dusiłem pod przykryciem 2-3 minuty. Następnie dodałem sok z cytryny, mleczko kokosowe i pastę curry. Wszystko dokładnie wymieszałem, doprowadziłem do wrzenia. Na koniec dodałem krewetki, podgrzewałem je, aż zrobiły się różowe.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 10.08.2016 11:03
muszę spróbować
Krzysztof15 10.08.2016 07:55
bardzo lubię krewetki
Habibi 10.08.2016 07:13
kocham krewetki :)
Łukasz15 09.08.2016 23:36
Muszą być pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak