krewetki smażone z pomidorami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebule

    2
  • czosnek

    6 ząbków
  • krewetki medium

    0,5 kg
  • natka pietruszki

  • pomidory

    2
  • sól

  • pieprz

  • śmietana

    1 kokosowa
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Krewetki myjemy, z każdej wyciągamy jelitka (takie ciemne żyłki). Pomidory zalewamy wrzątkiem i zdejmujemy skórki, kroimy w małe kawałki. Czosnek przeciskamy przez praskę. Cebulę kroimy w kostkę. Na zimnej patelni z olejem dodajemy czosnek i podgrzewamy. Krewetki posypujemy solą i pieprzem, a następnie przekładamy je na rozgrzany czosnkowy olej. Do krewetek dodajemy cebulę. Pod koniec smażenia wrzuć kosteczkę pomidorową i wlej kokosową śmietankę.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Smakosz6 23.01.2012 12:41
mniam
goofy9 22.01.2012 23:01
pyszne
Agnik 02.12.2011 20:23
pychota
SylwiaMagdaSabin 14.11.2011 07:49
osobiscie nie lubie krewetek
aginaa 01.10.2011 10:05
polecam :)
pacpaw 25.09.2011 21:19
na połowie byłaś? :o)
Katarzyna/kate1980 24.09.2011 15:42
ciekawy pomysł

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat