Krewetki raz, dwa...

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • krewetki tygrysie

    30 dag
  • oliwa

    2 łyżki
  • czosnek

    1 ząbek
  • masło

    1 łyżka
  • sól

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Krewetki raz, dwa... foto
Krewetki oczyszczamy, jeśli tego wymagają i osączamy z wody( po rozmrożeniu), następnie oprószamy je solą, pieprzem lub innymi przyprawami.
Krok 2 - Krewetki raz, dwa... foto
Na oliwie podsmażamy lekko posiekany czosnek, dodajemy krewetki i całość razem podsmażamy kilka minut, następnie dodajemy masła i jeszcze chwilkę podsmażamy. Tak przygotowane krewetki podajemy z dowolnym sosem.
Krok 3 - Krewetki raz, dwa... foto
Smacznego :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
olkaaa 24.02.2014 07:38
bardzo lubię
Wafelek2601 19.12.2013 20:08
Wyglądają pysznie
Magda60 30.10.2013 22:19
swietna propozycja
Seba 19.08.2013 14:59
smacznie wyglądają
reniatka 15.10.2012 13:33
ale smakowite
Iwusia 06.10.2012 23:19
wyglądają bardzo smacznie
IKrakowianka 06.10.2012 18:40
wyglądają pysznie:)
Poison1988 27.09.2012 15:18
mi coś nie smakują krewetki. Może muszę spróbować zrobić je bardziej tradycyjnie, ten przepis mi się podoba :)
Aga20 27.09.2012 13:03
Uwielbiam krewetki;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat