Krewetki królewskie z patelni z pomidorami i ziołami

Krewetki królewskie z patelni z pomidorami i ziołami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

gniazda

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • krewetek Black Tiger 16/20

    600 g
  • cebuli

    1 sztuka
  • pomidorów

    4 sztuki
  • bazylia świeża

    kilka listków
  • czosnku pokrojone w plastry

    3 ząbki
  • sok z 1 cytryny

    - -
  • białego wina

    1/2 szklanki
  • masła ziołowego

    2 łyżki
  • posiekanej czuszki

    1 sztuka
  • oliwy z oliwek

    1/4 szklanki
  • Pieprz biały mielony Prymat

    - -
  • sól

    - -
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Krewetki królewskie z patelni z pomidorami i ziołami

Posiekaną cebulę i czosnek zeszklić na oliwie z oliwek, dodać umyte i oczyszczone z jelita krewetki, smażyć 5 minut. Następnie dodać miąższ z pomidorów, czuszkę, sok z cytryny, białe wino i dusić kolejne 5 minut. Dodać masło ziołowe i świeżą bazylię, doprawić do smaku solą i białym pieprzem. Podawać z ryżem długoziarnistym lub ciepłą białą bagietką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

smakosz2002 04.01.2015 15:14
Super! Akurat na to mam dzisiaj ochotę:-)
Ewa36 20.09.2012 23:40
nie lubię krewetek
marenka 13.07.2011 13:39
Fajny przepis
berys18 13.04.2011 08:52
warto wypróbowac
Jaheira11 27.03.2011 23:55
super
AgaS10 28.01.2011 09:54
A gdyby krewetki zamienić na kurczaka?:)
Babciagramolka 14.12.2010 08:49
Marzenie
patusia 26.11.2010 23:56
Bardzo apetyczne :)
Małgorzata113 06.07.2010 10:07
Krewetki u nas , nie są popularne.
Barbara55 13.06.2010 18:53
na krewetki nie reflektuję

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat